Ballina Aktuale Siljanovska: Nëse ka bojkot në zgjedhje, Xhaferi do të bëhet president

Siljanovska: Nëse ka bojkot në zgjedhje, Xhaferi do të bëhet president

Kjo nuk është referendum, atëherë kishim të drejtën e heshtjes dhe heshtje të qetë, një heshtje që në fakt ishte një zhurmë e madhe sepse nuk donim të legjitimojmë marrëveshjen e Prespës. Tani duhet të delegjitimitojmë fuqinë se pse suksesi i zgjedhjeve presidenciale do të thotë se çdo gjë që ata bënë më parë ishte e palogjikshme, por dhe ilegale. Këtë e tha kandidati për president Gordana Siljanovska Davkova këtë mbrëmje në takimin që pati me qytetarët e komunës së Karbincit, përcjell FLAKA.

Marketing

“Pse është e rëndësishme të dilet në këto zgjedhje, pse suksesi i zgjedhjeve presidenciale nënkupton hyrjen në zgjedhjet e parakohshme parlamentare. Dhe vetëm atëherë mund të fillojmë aty ku është ndaluar një herë, për të provuar VMRO-DPMNE-në se është reformuar që ajo është ndarë me të kaluarën, se ka mësuar mësime në mënyrë demokratike dhe se tani do të bëjë atë që është e afërt dhe çfarë bëri LSDM-ja dhe koalicioni i tij këto dy vjet ose nëse doni gati 4 vjet. Sepse ata ishin pjesë e qeverisë teknike.

Rezultati i zgjedhjeve presidenciale është i rëndësishëm, sepse nëse bëhet fjalë për bojkot, që do të thotë se kushtetuta ka një afat prej 40 ditësh, megjithëse ata thirren për disa afate të tjera dhe sa herë do të bojkotojmë, cili është rezultati? Rezultati do të jetë pa zgjedhje, z. Talat Xhaferi do të bëhet president i Republikës së Maqedonisë, sepse kjo është zgjidhja”, tha Siljanovska Davkova.

Exit mobile version