Tërnava rizgjidhet myfti i Kosovës

Naim Tërnava është zgjedhur për herë të katërt në krye të Bashkësisë Islame të Kosovës.

Marketing

Në zgjedhjet e mbajtura në BIK, nga 60 Tërnava mori 52 vota pro për të vazhduar në postin e myftiut.

Kundërkandidat i Tërnavës për postin e udhëheqësit të BIK-ut ishte Reshat Mexhiti.

Për të dy këta kandidatë, ka votuar trupi zgjedhor, i cili përbëhet nga 28 delegatë të Kuvendit, 28 kryetarët e Këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës në 28 komuna, si dhe një përfaqësues nga Medreseja dhe një nga Fakulteti i Shkencave Islame.

Myftiu i Kosovës ka mandat pesëvjeçar.

Marketing