Ballina Aktuale The Wshington Post: Cipras dhe Zaev janë paqësor, ju duhet mbështetje

The Wshington Post: Cipras dhe Zaev janë paqësor, ju duhet mbështetje

Nga marrëveshja çka e kanë arritur kryeministrat Zoran Zaev dhe Alesis Cipras është rezultat i të dy kombësive. Maqedonia del nga izolimi dhe përfiton mundësinë e anëtarësimit në NATO dhe BE.

Marketing

Greqia fiton zgjidhje për çështjet territoriale dhe lirohet nga një kokë dhimbje e madhe, shkruan gazeta amerikane “The Washington Post” në kollumën e sotme.
Gazeta vlerëson se ndryshimi i emrit është e parëndësishme, marrëveshja në fakt ka përfituese ku diplomacia ishte në qorrsokak e cila ishte e rrezikshme për aspiratat e Maqedonisë për NATO dhe BE.

“Washington Post i citon Cipras dhe Zaev “paqësor” dhe u vlerëson se në kontest të stresi nacionalist dhe dallimit të madh historik “emri i ri shkon në faturën e të dy liderëve të cilët zhvilluan bisedime këmbëngulëse përkundër opozitës në vend dhe kohës së historisë”.

Theksojnë se për periudhën që pason duhet mbështetje për paqësorët nga Maqedonia dhe Greqia nga ana aktorëve politikë ndërkombëtar sepse marrëveshja varet nga ratifikimi i saj në Kuvendin grek dhe referendumit në Maqedoni.

Exit mobile version