“Thesari nuk është hakuar”, Ministria e Financave demanton pohimet e Arsovskës

“Nuk është e vërtetë se është hakuar, thesari është duke punuar”, thonë nga Ministria e Financave, pasi kryetarja e qytetit të Shkupit, Danella Arsovska, dje në seancën e Këshillit të Qytetit të Shkupit tha se nuk ka Institucioni mund të kryejnë pagesat, sepse ka pasur një sulm kibernetik ndaj Ministrisë së Financave.

“Pse askush nuk flet për sulmin e hakerëve në Ministrinë e Financave, sistemi i thesarit nuk funksionon për tre javë, asnjë institucion nuk mund t’i kryejnë pagesat e tyre. A nuk është ai një menaxher i keq për të ngecur atje për tre javë? A nuk është e vërtetë se nëse bllokohet xhirollogaria, shteti është i falimentuar?”, tha Arsovska.

Reagimi i Arsovskës vjen pas raportimeve në media se llogaria e Qytetit të Shkupit është bllokuar dhe se institucioni po përballet me falimentim.

Meta.mk në dy raste i është drejtuar Ministrisë së Financave, nga ku e kanë mohuar këtë informacion.

“Sistemi i Ministrisë së Financave nuk ka qenë objektiv i një sulmi hakerësh dhe të gjitha funksionet, përfshirë Thesarin, po funksionojnë”, tha dje nga Departamenti i Marrëdhënieve me Publikun.