TikTok në shënjestër të sulmeve kibernetike/ Hakohet llogaria e CNN

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 28: In this photo illustration, a TikTok logo is displayed on an iPhone on February 28, 2023 in London, England. This week, the US government and European Union's parliament have announced bans on installing the popular social media app on staff devices. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Llogaritë e të famshmëve dhe mediave në TikTok u bënë shënjestër të një sulmi kibernetik. TikTok nuk ndau detaje të mëtejshme në lidhje me autorët e sulmit kibernetik apo mënyrën se si ndodhi.

Marketing

Një nga llogaritë e hakuara i përkiste agjencisë së lajmeve CNN.

“Ne po punojmë ngushtë me CNN për të rikthyer aksesin në llogari dhe për të zbatuar masa të reja sigurie për të mbrojtur llogarinë e tyre në vijim,” tha një zëdhënës i TikTok.

“Ne jemi të përkushtuar për të ruajtur integritetin e platformës dhe do të vazhdojmë të monitorojmë për çdo aktivitet të mëtejshëm joautentik,” shtoi ai.

CNN nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese të BBC për koment. TikTok tha se llogaria e Paris Hilton ishte gjithashtu në shënjestër, por nuk ishte hakuar.