Tre pacientë mposhtin diabetin 2 përmes dietës-agjërimi

Tre pacientë me diabet të tipit 2 ndryshuan gjendjen e tyre duke agjëruar për 24 orë tri herë në javë, thonë shkencëtarët.

Marketing

Të gjithë vullnetarët ishin në gjendje të mos e merrni më insiulinën- dhe një pacienti iu desh vetëm pesë ditë për ta parandaluar marrjen e hormonit.

Mjekët në spitalin Scarborough, Ontario, depozituan planin dietë radikale për të tre pacientët, të moshës 40-67 vjeç.
Ata po merrnin insulinë dhe të tjera medikamente për të kontrolluar sëmundjen e tyre. Dhe gjithashtu të gjithë ata kishin presion të lartë të gjakut dhe kolesterol.
Dy nga këta pacientë agjëruan çdo të dytën ditë për 24 orë. I treti agjëronte 3 ditë në javë.

Në ditët e agjërimit, burrave iu lejua të pinin ujë dhe të pinin pije me kalori të ulëta, si caji, kafja dhe supa.
Ata hëngrën vetëm një vakt shumë të ulët kalori në mbrëmje, sipas një raporti të ndryshimit të diabetit të tipit 2 të publikuar.

Të tre këta burra ndërprenë injektimin e insulinës brenda një muaji nga fillimi i agjërimit.
Si insulina, dy nga burrat ndaluan të merrnin të gjitha barnat e tjera diabetike. Ndërsa, i treti ndërpreu tre nga katër medikamente të cilat i përdorte më parë.
Të tre burrat humbën në mes 10 dhe 18 për qind të peshës së tyre trupore deri në fund të periudhës së studimit.
Niveli i tyre i sheqerit në gjaku ishte ulur gjithashtu, gjë që mund të ndihmojë në parandalimin e komplikimeve të diabetit.

Marketing