Trendi i ri i dobësimit-ëmbëlsira përpara bukës

Ëmbëlsira përpara buke është shpesh si molla e ndaluar.

Marketing

Ekspertët e ushqyerjes së shëndetshme, por edhe nënat apo gjyshet na kanë paralajmëruar prej kohësh që tu qëndrojmë larg ëmbëlsirave, sidomos përpara drekës.

Megjithatë, shkencëtarët pretendojnë se çelësi i të pasurit një peshë të mirë trupore, është ngrënia e ëmbëlsirave përpara vakteve.

Një studim i Imperial College London doli në konkluzionin se ngrënia e ushqimeve të pasura me sheqer përpara një vakti është e dobishme.

Duke ngrënë të ëmbla mbani nepsin nën fre.

Studimi të cilit i referohet AgroWeb.org, u përqendrua tek oreksi dhe dëshira për glukozë, që gjendet tek çokollatat dhe ëmbëlsirat e ndryshme.

Përse Duhen Ngrënë Të Ëmblat Përpara Buke?
Glukoza është gjithashtu burimi kryesor i energjisë për trurin.

Në tru gjendet një proteinë e trurit që mban emrin glucokinase.

Ajo luan rolin e gardianit të glukozës.

Nëse nivelet e saj janë të ulëta, truri i thotë trupit të konsumojë më shumë ushqime të pasura me niseshte dhe sheqer.

Kjo është një arsye përsa përpara çdo ushqimi, syri shkon direkt e të ëmblat.

Duke ngrënë në fillim ushqime të pasura me glukozë, truri do të jetë objektiv.