Ushtari britanik: Jo të gjithë myslimanët janë talebanë!

Një ushtar i ushtrisë britanike që humbi këmbën e tij të djathtë në luftime, ka shkuar një status në Facebook për një shkrim që sulmoi islamofobinë.

Marketing

Chris Herbert, i cili shërbeu në Ushtrinë Britanike në Basra të Irakut, humbi gjymtyrën nga një bombë në vitin 2007, shkruan The Independent.

Një nga shokët e tij dhe miqtë e tij, Luka Simpson, humbi jetën në sulmin dhe dy ushtarë të tjerë u plagosën.
Herbert, i cili ishte 19 vjeç në kohën e ndryshimit të jetës, shkroi një status në llogarinë Facebook për të shprehur ‘zhgënjimin’ e tij tek pritjet e njerëzve se ai do të ishte racist pas incidentit.

Herbert ka shkruajtur:
Ndihem i indinjuar nga disa njerëz që presin racizëm nga unë, sepse unë u hodh në erë.

Po. Një burrë mysliman ma gjuajti një bombë dhe e humba këmbën.

Një burrë musliman humbi gjithashtu krahun e tij atë ditë duke veshur uniformën e ushtrisë britanike.

Një mjek mysliman ishte në helikopter që më çoi nga fusha.
Një kirurg mysliman bëri operacionin që më shpëtoi jetën.

Një infermiere myslimane ishte pjesë e ekipit që më ndihmoi kur u ktheva në Britani të Madhe. Një ndihmës mysliman i kujdesit shëndetësor ishte pjesë e ekipit që zgjodhi nevojat e përditshme në rehabilitim kur po mësoja të ecja.

Një shofer taksist musliman më dha një udhëtim falas herën e parë që shkova për një birrë me babanë tim pasi erdha në shtëpi.

Një mjek mysliman i ofroi rehati dhe këshillat e babait tim në një pijetore, kur ai nuk dinte të trajtonte barnat dhe efektet anësore.

Të fajësosh të gjithë muslimanët për veprimet e grupeve si Daeshe dhe talebanët, është sikur t’i fajësosh të gjithë të krishterët për veprimet e KKK-së apo Kishës Baptiste Westboro.

Mesazhi i tij i dashurisë dhe i dhembshurisë për urrejtjen dhe fanatizmin fitoi lavdërim dhe admirim në të gjitha mediat sociale, ku njerëzit lanë komente dhe përgëzuan atë, ndërsa statusi i tij u shpërnda gjithandej në rrjetet sociale.

Marketing