Vazhdojnë reagimet në Greqi për bisedën Zaev-Spiraki

Takimi i pretenduar midis eurodeputetes dhe zëdhënëse e Demokracisë së Re, Maria Spiraki, me kryeministrin Zoran Zaev në Bruksel edhe më tej është në fokus të vëmendjes në Greqi, para së gjithash përmes kumtesave nga Kabineti i kryeministrit grek dhe akuzave deri te partia opozitare.

Marketing

Se Spiraki është takuar me Zaevin ishte publikuar në stenogramet nga takimi i liderëve në Maqedoni, ndërsa zëdhënësja e Demokracisë së Re ka pohuar se rastësisht është takuar me kryeministrin e Maqedonisë.

Siç lajmëroi korrespondentja e MIA-s nga Athina, nga Kabineti i Ciprasit, thonë se takime sekrete ka pasur, me urdhër të Micotakisit.

“Dje Demokracia e Re nuk gjeti fjalë të thotë për atë që ishte zbuluar se nga kryeministri i IRJM-së ka kërkuar të mos kërkojë zgjidhje me Qeverinë e tanishme, por në një fazë të mëvonshme, nëse Micotakis vjen në pushtet, që para zgjedhjeve të mos ndahet Demokracia e Re. Sot zbulohet se “kafja e rastësishme” e zëdhënëses së Demokracisë së Re ishte dakordësuar deri në detajin e fundit nga Zyra diplomatike e Demokracisë së Re, ndërsa takimi nuk ka qenë aq “i rastësishëm”, por ka qenë në hotelin “Courtyard by Mariott Brüssels” ku ka qëndruar delegacioni zyrtar i Zoran Zaevit” kumtojnë nga Kabineti i Ciprasit, ku përmes kumtesës kanë reaguar edhe dje, derisa ndërkaq nga Demoracia e Re nuk ka kurrfarë përgjigje.

Kur ishin publikuar stenogramet nga takimet e liderëve, Maria Spirali, për mediat greke ka pohuar se rastësisht duke shkuar për kafe në Bruksel, e ka takuar kryeministrin e Maqedonisë.
Nga Qeveria e Maqedonisë thonë se nuk ka pasur takim të caktuar zyrtar midis kryeministrit të Maqedonisë Zoran Zaev dhe zonjës Maria Spiraki, apo kushdo anëtar tjetër i opozitës greke.

Gjatë qëndrimit të tij në Bruksel, vitin e kaluar, kryeministri Zaev dhe Spiraki kanë pasur kafe-bisedë të shkurtër, siç ka ai me shumë deputetë të Parlamentit Evropian apo me politikanë nga vende të ndryshme, gjatë vizitave të tij në Bruksel, theksojnë burime qeveritare në Shkup.

Marketing