Vdes shkrimtari Fatos Arapi

Shkrimtari shqiptar, Fatos Arapi ka vdekur të enjten në moshën 89 vjeçare.

Marketing

Njoftimin për vdekjen e tij e ka bërë familja e shkrimtarit.
Arapi ka lindur më 1929 në Vlorë, ku ka kryer shkollimin e mesëm, ndërsa studimet e larta i ka përfunduar në Sofje të Bullgarisë, në drejtimin e matematikës dhe ekonomisë.
Shkimtari shqiptar ka punuar shumë vjet si gazetar dhe pedagog në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë në Tiranë.
Arapi ka shkruar vepra në disa gjini letrare, duke përfshirë poezinë e novelën.

Puna e tij është shpërblyer me disa çmime kombëtare e ndërkombëtare, duke përfshirë çmimin “Kurora e artë” që i është ndarë më 2008.

Pas lajmit për vdekjen e tij, personalitete të shquara në Kosovë dhe Shqipëri kanë kujtuar atë dhe veprat e tij.

Duke i shprehur ngushëllime familjes së shkrimtarit të ndjerë, kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka thënë se “kultura, bota intelektuale dhe letërsia shqiptare kanë humbur një kolos të plejadës së shkrimtarëve të rrallë. Fatos Arapi, krijuesi shumëdimensional, përpos që pasuroi fondin e letërsisë sonë me vepra të pavdekshme, përçoi vlerat letrare të botës shqiptare përtej kufijve kombëtar”.

Marketing