Vendet nordike drejt mbrojtjes së përbashkët ajrore

Komandantët e Forcave Ajrore të Suedisë, Norvegjisë, Finlandës dhe Danimarkës kanë nënshkruar një dokument qëllimi për të krijuar një mbrojtje ajrore të unifikuar nordike që synon të kundërshtojë kërcënimin në rritje nga Rusia.

Marketing

“Qëllimi është që të operohet bashkërisht, mbi bazën e metodave operative të njohura tashmë brenda NATO-s”, deklaruan dje forcat e armatosura të katër vendeve.

“Vendimi për integrimin e forcave ajrore u nxit nga pushtimi i Ukrainës nga Moska, tha komandanti i forcave ajrore daneze, gjeneralmajor, Jan Dam. /ANSA/

Marketing