Vritet tigri që kishte mbytur 13 njerëz

Një tigër që kishte mbytur 13 njerëz në Indi është vrarë me armë zjarri nga autoritetet indiane, raporton BBC.

Tigri 6 vjeçar kishte arritur t’i kalonte rrethojat në xhunglën e shtetit perëndimor të Maharashtras që para dy vitesh.
Aktivistët për mbrojtjen e të drejtave të kafshëve kishim mbajtur një kampanjë për ta mbrojtur tigrin, por Gjykata Supreme e Indisë kishte deklaruar se nuk do të ndërhynte, nëse rojet e pyllit do të ishin të detyruar ta vrisnin tigrin.

Një skuadër e pajisur me gjuajtës të injeksioneve qetësuese në kafshë dhe një i armatosur me armë zjarri ishin vendosur në një makinë, në rrugën ku ishte parë tigri nga banorët.

Në momentin që ekipi e pa tigrin, e gjuajtën me një injeksion qetësues por tigri menjëherë u hodh në sulm dhe ata u detyruan ta qëllonin me armë zjarri.

Thuhet se banorët, megjithatë, do t’ia mbajnë një ceremoni tigrit të vrarë, sipas traditave indiane për kafshët.