Zaev: Gruevski pranoi Maqedonia e Epërme dhe Veriore në vitin 2012

Kryeministri Zoran Zaev në TV Kanal 5, zbuloi se në bisedat e përgjuara, ish kryeministri Nikolla Gruevski ka pranuar propozimet Maqedonia e Epërme dhe Veriore për përdorim të përgjithshëm.

Marketing

Nëse gjykata shpallë bisedimet për emrin, kjo nuk është hera e parë që pranohet një emër me kualifikim gjeografik, erga omnes. Nikolla Gruevski pranoi Maqedonia Veriore dhe e Epërme në vitin 2012 dhe 2013, pa definuar identitetin, pra pa pranuar Greqia identitetin dhe gjuhën. Greqia nuk e pranoi këtë vendim sepse ishte provokuar nga Shkupi 2014. Kjo është në bisedimet dhe unë këtë po e them për herë të parë, tha Zaev.

Ai tha se kur ai publikoi “bombën” për negociatat për emrin, nuk e publikoi këtë pjesë me qëllim që të mos dëmtonte pozicionin negociues të Maqedonisë.