Ballina Aktuale Zaev: Nuk do të ndryshohet historia e Maqedonisë

Zaev: Nuk do të ndryshohet historia e Maqedonisë

Sot kryeministrit porositi se jemi në rrugën më afër NATO-s dhe BE-së, zgjidhim konteste dhe e forcojmë identitetin, dhe Qeveria i mbështetë bisedimet me Greqinë, në pres-konferencën para Qeverisë në prani të ministrave, për punën një vjeçare të Qeverisë.

Marketing

Zaev ka potencuar se në negociatat për emrin nuk ka ndryshime të historisë maqedonase.

“Asnjëherë më afër zgjidhjes skemi qenë, kurse miqësia ndërmjet dy vendeve asnjëherë ska qenë më e madhe. Gjuha maqedonase është e vërtetuar, identiteti është vërtetuar, nuk është e lehtë kjo çështje” ndërsa Zaev ka shtuar se Maqedonisë i duhet lidership për hapat e ardhshme, dhe jo vetëm fjalë boshe, njofto TV21.

Më tej ka thënë se patriotë të vërtetë janë ata që sigurojnë ardhmëri qytetarëve të Maqedonisë pas zgjidhjes së çështjes së emrit.

Exit mobile version