Zaev: VMRO nuk pranon takim liderësh

Negociatat për ligjin për PPS janë ngrirë, ndërsa neni 105 që ka të bëjë me afatin për hapjen e lëndëve, mbetet i kontestueshëm. Kryeministri Zaev tha se pret që deri në fund të këtij muaji të arrijnë marrëveshje me opozitën për këtë çështje e cila nuk guxon të mbetet e hapur para muajit tetor kur duhet të hapen negociatat me BE.

Marketing

“Puna ka ngecur te Neni 105. Lideri i opozitës në çdo takim po përsërit se problemi është Katica. Në një pjesë të punëve, me të vërtetë ka progres të grupeve pune, por kemi ngecur te neni 105 dhe disa detaje të tjera. Unë besoj se javën e ardhshme do të ketë ndonjë lëvizje. Nëse ai nuk është pjesë e raportit të Bashkimit Evropian, mbi bazë të të cilit do të vendoset në tetor, kjo nuk do të thotë se askush nuk do ta shfrytëzojë si kundër-argument gjatë sjelljes së vendimit”, u shpreh Zoran Zaev, kryeministër i Maqedonisë së Veriut.

Përveç ligjit për PPS, pushteti dhe opozita kanë çështje të hapura për ndryshimet e Kodit zgjedhor. Kryeministri Zaev tha se opozita ka refuzuar takim liderësh në të cilën duhet të bisedojnë për të gjitha çështjet.

“Tani për tani nuk pranohet takim liderësh. Kontaktojnë kabinetet, njerëzit e ekipeve tona dhe besoj se së shpejti do të kemi zgjidhje të pranueshme për ta organizuar takimin e liderëve. Thashë se janë tre tema dhe ja po i numëroj: e para është PPS-ja, regjistrimi dhe Kodi Zgjedhor. Opozita dhe pjesëmarrësit e tjerë, nëse mendojnë për ndonjë temë tjetër, unë jam në dispozicion për të biseduar, por bëhet fjalë për tema tejet serioze, për të cilat sa më shpejtë që është e mundur duhet të ulemi dhe të bisedojmë”, tha kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev.