Zuckerberg rrezikon largimin nga udhëheqësia e Facebook-ut

Mark Zuckerberg mund të largohet nga posti udhëheqës i rrjetit social Facebook, pasi katër mbështetës të mëdhenj kanë realizuar një plan për ta larguar atë.

Marketing

Ky veprim vjen pas disa skandaleve të profilit të lartë duke thënë se ata shpresonin të fitonin mbështetje nga menaxherët më të mëdhenj të aseteve.

Arkëtarët shtetërorë nga Illionins, Rhode Island, Pensilvania dhe Kontrollori i Qytetit të Nju-Jork, Scott Stringer, ishin ata që bashkëparaqitën propozimin.

Ata mbikëqyrin paratë duke përfshirë fondet e pensioneve dhe u bashkuan me aktivistë fillestar.
Një propozim i ngjashëm aksionar që kërkon një karrige të pavarur u mund në vitin 2017 në Facebook.

Por zëdhënësi i Facebook-ut, nuk ka pranuar të komentojë këtë çështje përderisa propozimi aktual, i menduar për takimin vjetor të aksionarëve të Facebook-ut në maj 2019, i kërkon bordit të krijojë një karrige të pavarur të bordeve për të përmirësuar, një praktikë të zakonshme në kompani të tjera.
Ndryshe Facebook vazhdon të mbetet ndër rrjetet më të fuqishme sociale në gjithë botën.

Marketing