Zvicër, 1/3 e familjeve jetojnë vetëm

Statistikat e publikuara për vitin 2017 tregojnë se një e treta e familjeve zvicerane, tani përbëhen vetëm nga një person. Familjet prej pesë apo më shumë anëtarë vazhdojnë të zhduken.

Marketing

Nga pothuajse 3.7 milionë familje në Zvicër, Zyra Federale e Statistikave (FSO) raportoi se 35% jetojnë vetëm, ndërsa 33% tjerë jetojnë me dy persona, shkruan “Swissinfo”.

Ndryshimet janë të dukshme nga vitet e kaluara. Për shembull në vitin 1930 sipas statistikave, 2 % jetonin vetëm, kurse mbi gjysma e popullsisë kanë jetuar më shumë se pesë persona në familje, përcjell albinfo.ch.

Sot, 14% e popullsisë së përgjithshme jetojnë në shtëpitë që kanë pesë banorë. Kjo përbën rreth 6% të të gjitha familjeve në vend.

Midis kantoneve nuk ka shumë dallime, por gjithsesi në kantonin e Baselit, jetojnë më shumë vetëm, duke kryesuar me një përqindje prej 46.7%.

Sa i përket shtëpive me një prind, të analizuar nga ana e FSO-së, mesatarja kombëtare e vitit të kaluar ishte 6% e familjeve. Gjeneva, me 8.9%, kishte numrin më të lartë.

Në përgjithësi, shifrat bien gjerësisht në përputhje me tendencat evropiane, të cilat gjithashtu tregojnë lëvizje drejt familjeve të vetmuara dhe familjeve më të vogla. Në të gjithë Bashkimin Evropian, sipas Eurostatit, lidhja e jashtme figuron, familjet me një person janë lloji më i zakonshëm, në 33.6%.

Madhësia mesatare e familjes në BE është 2.3, pothuajse e njëjtë me mesataren zvicerane. Shifra amerikane për vitin 2017 ishte pak më e lartë në 2.53,

Marketing