4 arsye pse duhet t’i hani mollët me lëkurë

Mollët janë të pasura me antioksidantë, fibra dhe minerale, që ofrojnë një sërë përfitimesh të larmishme. Hulumtimet e ndryshme kanë treguar se lëkura e mollës ka pjesën me të madhe të vlerave ushqyese.

Marketing

Kjo është arsyeja pse duhet t’i hani mollët me lëvozhgë, sidomos ato jeshile.

Përmirësojnë tretjen

Për të marrë dyfishin e vlerave ushqyese, duhet t’i hani mollët jeshile me gjithë lëkurë. Mollët jeshile ndihmojnë në procesin e pastrimit dhe mbrojnë mëlçinë. Lajeni para se ta hani, me sodë buke apo uthull të tretur në ujë.

Janë burim i pasur i vitaminës A dhe C

Mollët jeshile janë një burim i shkëlqyer i vitaminës C që mbron qelizat nga radikalet e lira si dhe ulin rrezikun e qelizave të dëmshme. Ato gjithashtu përmbajnë shumë vitaminë A, që ndihmojnë për shikimin.

Janë të mira për kockat

Sipas ekspertëve, një mollë në ditë është e mirë për forcimin e kockave dhe dhëmbëve.

Luftojnë plakjen

Molla jeshile ndihmon në shëndetin e lëkurës dhe eliminimin e rrathëve të zinj. Për të përmirësuar pamjen e lëkurës, konsumoni mollë rregullisht. Nëse i konsumoni me stomak bosh, aq më mirë.