6 gjëra që nuk duhet të bëni në kompjuterin tuaj të punës

Këto ditë, shumë kompani ofrojnë punonjës me një sërë pajisje të punës nga smartphonet në laptopë dhe madje edhe tableta për të përfunduar punën e tyre.

Marketing

Diku rreth ditës së pestë në punë zakonisht është kur fillojmë të përditësojmë pajisjen me preferencat tona: ndryshimi i coverit në PC, zakonisht me ndonjë kafshë tonëm, futja në llogarinë tënde të Spotify për të radhitur listën e përsosur të, duke kontrolluar Facebook për lajmet e ditës (oh, dhe ti themi Urime ditëlindja mikut tonë nga shkolla e mesme), dhe kështu me radhë e kështu me radhë.

Sidoqoftë, ekspertët e sigurisë kibernetike thonë se gërshetimi i jetës suaj personale dhe profesionale përmes një kompjuteri në punë është biznes i rrezikshëm – për ju dhe kompaninë.

Këtu i keni gjërat që kurrë nuk duhet ti bëni në kompjuterin e punës:

1. MOS i ruani fjalëkalimet personale në kompjuterin tuaj (keychain).
2. MOS bëni shaka në dërgimin e mesazheve.
3. MOS punoni me Wi-Fi tënde, por lidhu me atë të punës.
4. MOS lejo miqtë ose kolegët e departamenteve të jo-IT për të hyrë në distancë në kompjuterin tuaj të punës.
5. MOS ruani të dhënat personale.
6. MOS punoni ndonjë punë tjetër derisa jeni duke punuar në orarin tëndë të punës.

Marketing