Apple do të kalojë plotësisht në OLED për iPhone 2020, sjell edhe 5G

Për momentin, formacioni i iPhone përbëhet nga iPhone XS, XS Max dhe iPhone XR, dy ish-modelet e para me teknologji të ekranit OLED, ndërsa i fundit përdor LCD.

Marketing

Ka pasur raporte që Apple në fund të fundit mund të bëjë një kalim të plotë në ekranet OLED në të ardhmen, dhe sipas analistit Samik Chatterjee, kjo mund të ndodhë në vitin 2020.

Sipas Chatterjee, ai pretendon se në vitin 2020, Apple pritet të lansojë një treshe të iPhone-ve të nivelit të lartë dhe të gjitha do të kenë ekrane OLED, së bashku me mbështetjen për 5G.

Raporti vazhdon të pohojë se madhësia e ekranit e ofruar do të jetë 5.4 inç, 6.1 inç dhe 6.7 inç.

Kjo është për shkak se sipas Chatterjee, përdorimi i OLED do të jetë për modelet më të larta të iPhone, por ai gjithashtu vëren se Apple do të vazhdojë të bëjë një version të lirë i cili me sa duket do të vazhdojë të përdor LCD, duke qenë më i lirë për t’u prodhuar.

Përveç OLED, analisti pretendon se Apple do të prezantojë mbështetje për 5G në iPhone 2020 të tyre, së bashku me një sensorë ToF 3D për kamera që do të përdoret për aplikacione të realitet të shtuar.