A është e mundur të operosh një lokal pa servirur alkool dhe të jesh akoma fitimprurës? Nga sa duket në SHBA dhe MB, ky është trendi i radhës në argëtim.
Ata quhen “bare esëll”, dhe u drejtohen konsumatorëve të cilët, për çfarëdo arsye, nuk dëshirojnë të konsumojnë pije alkoolike. Zhvendosja e pjesës më të madhe të publikut drejt shëndetit dhe disponueshmëria e gjerë e pijeve joalkoolike janë dy nga faktorët që kanë ndikuar në krijimin e këtij lloji të lokalit, i cili është hapur në qytetet kryesore të SHBA-së si Nju Jorku dhe Los Anxhelosi.
Sipas të dhënave të CNN, trafiku i tyre po rritet vazhdimisht dhe në audiencën e tyre, përveç njerëzve që janë bërë të varur nga alkooli, përfshihen edhe njerëz që ende konsumojnë pije alkoolike, por që preferojnë ta bëjnë këtë më rrallë.
Kështu, janë krijuar qendra të reja socializimi , të ngjashme në logjikë me kafenetë, duke ripërcaktuar konceptin e argëtimit, i cili nuk konsiderohet më i lidhur pazgjidhshmërisht me alkoolin. Industria e pijeve ka filluar natyrshëm këtë ndryshim publik dhe tani pijet joalkoolike janë industria e saj me rritjen më të shpejtë.
Baret esëll shërbejnë kryesisht sugjerime alternative të koktejeve klasike, për përgatitjen e të cilave përdoren lëngje frutash, barishte dhe baza klasike të pijeve, si soda. Pamja e pijeve është sigurisht shumë e rëndësishme, ndaj banakierët sigurohen që rezultati të jetë i përshtatshëm për postim në rrjetet sociale