“Boki 13” dyshohet se ka marrë 1.5 milion euro për të ndikuar tek një prokuror publik

Të ndaluarit Bojan Jovanovski – Boki 13 dhe Zoran Milevski dyshohen se kanë marrë 1.5 milion euro për të paguar një prokuror publik i cili kishte ndikim për të lehtësuar gjendjen e një personi nën hetim. Të dy dyshohen për marrjen e një shume të paligjshme kundrejt favoreve, gjithashtu Boki 13 dyshohet për veprën penale pastrimi i parave.

Marketing

Siç tha Prokurori i Krimit të Organizuar, Vilma Russkoska, i dyshuari i parë e përdori ndikimin e tij me një prokuror publik dhe mori 1.5 milion euro nga një person nën hetim për të lehtësuar situatën. I dyshuari i dytë lejoi takime me personin nën hetim, i cili në këtë hetim është dëshmitar.

Gjatë këtyre takimeve, Russkoska tha, 8 milion euro u kërkuan nga dëshmitari për të ndaluar procedimet penale kundër tij, por pas marrjes së 1.5 milion euro, ata dyshonin konfidencialitetin e dëshmitarit dhe ndali mbledhjet.