Daçiq: Askush nuk mund ta nxjerrë Kosovën jashtë agjendës së Këshillit të OKB-së

Ministri i Punëve të Jashtme të Serbisë, Ivica Daçiq ka vlerësuar se heqja e çështjes së Kosovës nga agjenda e seancës së Këshillit të Sigurimit të OKB është një precedent i madh për të cilin nuk ka arsye të justifikuara dhe se askush nuk mund ta largojë temën e Kosovës nga agjenda e OKB-së.

Marketing

Daçiq në një deklaratë për Tanjug tha se “nëse Britania e Madhe nuk e dëshiron atë, ajo do ta vendosë në rendin e ditës vendet që nuk e ka njohur pavarësinë e Kosovës”.
Raporti tremujor i UNMIK-ut për Kosovën, i cili do të duhej të paraqitej në muajin gusht para Këshillit të Sigurimit, është hequr nga agjenda me insistimin e Britanisë së Madhe.

Marketing