Diaspora maqedonase në SHBA bënë thirrje për bojkot të Referendumit

Organizata e diasporës maqedonse në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA), bënë thirrje për bojkot të Referendumit për Marrëveshjen me Greqinë.

Marketing

Diaspora e Bashkuar Maqedonse (DBM) vlerëson se pyetja e Referendumit është e papranueshme për shkak të karakterit manipulativ i cili e fsheh zgjidhjen e vërtet të Marrëveshjes me Greqinë, e cila nënkupton ndryshimin e emrit të shtetit në Republika Veriore e Maqedonisë dhe shlyerje të historisë maqedonase.

Mëgjithatë, mungesa e opozitës dhe opinionit publik gjatë përpilimit të pyetjes së Referendumit, si dhe natyra konsultative e cila mundëson arbitraritet pa marrë parasysh mendimin publik, vlerëson DBM,

Nga kjo organizatë vlerësojnë se në pikëpyetje janë vënë standartet demokratike të vendit.

Marketing