Ballina Aktuale Diaspora nesër voton, ja sa janë paraqitur edhe pse atje ditë pune

Diaspora nesër voton, ja sa janë paraqitur edhe pse atje ditë pune

Diaspora nesër do të votoj për raundin e parë të zgjedhjeve presidenciale.

Marketing

Sipas të dhënave të KSHZ-së, 2571 qytetarë që jetojnë dhe veprojnë jashtë vendit janë paraqitur për të shfrytëzuar të drejtën e votimit.

Nesër 191 anëtarë të deleguar nga KSHZ do të realizojnë procesin e votimit jashtë vendit nëpër përfaqësitë diplomatike dhe konsullore të Maqedonisë së Veriut.

Në diasporë, nesër nga ora 7 deri në 19 do të votohet në Abu Dhabi ku janë regjistruar 26 votues, në Beograd 31, Berlin 260, Bernë 186, Bon 164, Bruksel 93, Uashington 34, Venecia. – 79, Vjenë – 123, Detroit-34, Zagreb-87, Kanberra-31, Kopenhagë-74, Londër-87, Lubjanë-332, Mynih-166, Melburn-64, Nju Jork-85, Oslo-41, Paris- 44, Pragë-52, Roma-30, Stokholm-85, Toronto-117, Hagë-65, Çikago-88, Ankara-18, Varshavë-23, Madrid-18, Pekin-12 dhe Sofje 22.

Të drejtën e votës në vendvotimet në vend mund ta ushtrojnë edhe shtetasit e tjerë të Maqedonisë që jetojnë jashtë vendit, sipas adresës në dokumentet e tyre personale. Megjithatë nuk dihet se a do të jetë ky fluks i paraqitur, për shkak se në të gjitha vendet e martja është ditë pune.

Votuesit në zgjedhjet e shtatë presidenciale do të mund të zgjedhin një nga shtatë kandidatët për president – pesë burra dhe dy gra. Kandidatët janë presidenti aktual Stevo Pendarovski i mbështetur nga LSDM dhe koalicioni, Gordana Siljanovska Davkova nga VMRO-DPMNE, Biljana Vakovska e mbështetur nga e majta, Maksim Dimitrievski – Lëvizja ZNAM, Stevço Jakimovska – GROM, Arben Taravari nga Koalicioni “Vredial”. Osmani i përkrahur nga fronti evropian.

Exit mobile version