Dubai, 120 euro gjobë nëse del me veturë të papastër në rrugë

Mos pastrimi i automjetit tuaj është një shkelje në rajon dhe Bashkia e Dubait po vendos një gjobë prej 500 Dhs në pronarët e makinave të pista.

Marketing

Një gjobë deri në 500 Dhs (120 euro) mund të merret nëse jeni kapur me një makinë të pistë. Nuk ka asnjë kufizim se sa e pistë makina lejohet të jetë, por ne ju sugjerojmë të mos lejoni makinën tuaj të mbledhë pluhur, si ky Ferrari Enzo famëkeq i braktisur në Dubai.

Komuna e Dubait thotë se makinat e pista “ndikojnë në papastërtinë e qytetit dhe në pamjen estetike të Dubait”. Gjoba duhet të paguhet brenda 15 ditëve, ndryshe situata mund të shkoj deri në një intervenim nga autoritetet.

Ka edhe një gjobë për larje të makinave në disa vende
Dubai poashtu lëshon gjoba për larje të makinave në zonat e padëshiruara. Emiratet nuk lejojnë që makinat të lahen brenda komunitetit. Gjithashtu, Emiratet e tjera si Sharjah dhe Abu Dhabi kanë rregulla strikte për larjen e makinave.

Është e paligjshme të lahen makinat në zonat e banuara në Sharjah, sepse “ndikon në mjedis, pasi nga uji i pistë ushqehen sëmundjet, dëmtohen rrugët e asfaltit dhe krijojnë një terren edukativ për insektet”.