Ballina Aktuale Edhe Gjermania i rekomandon BE-së të fillon negociatat me Maqedoninë

Edhe Gjermania i rekomandon BE-së të fillon negociatat me Maqedoninë

Qeveria gjermane rekomandon hapjen e negociatave për Maqedoninë për hyrje në BE. Në letër drejtuar Bundestagut të cilën e transmetoi DW,

Marketing

Qeveria gjermane vlerson se balansi reformues i Qeverisë maqedonase flet se duhet të fillojnë bisedimet për antarësim në BE në Samitin e Unionit që do të mbahet javën e ardhshme.

“Miratimi (caktimi i datës për fillim të negociatave” do të jetë sinjali i vërtetë pozitiv për Qeverinë maqedonase e cila në me fokus maksimal po ndjek kursin reformues përkundër presionit politik nga brenda dhe jasht. Megjithatë kushtëzimi duhet të mbetet”, potencohet në letrën e Qeverisë gjermane që ka transmetuar DW.

Exit mobile version