Ekspertët thonë se kanceri shfaqet fillimisht në duart tuaja, ja cilat janë shenjat

Kanceri është një nga sëmundjet më vdekjeprurëse dhe profesionistët mjekësorë ende janë duke punuar për gjetjen e një kurimi. Besohet të jetë i inkurajuar nga stili i jetesës sonë me ushqime të përpunuara, kimikateve mjedisore dhe niveleve të larta të stresit. Pothuajse të gjithë e njohin të paktën një person në jetën e tyre, i cili është përballur me këtë sëmundje.

Marketing

Procesi i trajtimit mbetet ende i komplikuar, dhe shumë i vështirë në trup. Shumë pacientë i nënshtrohen procedurave të tilla si kirurgji, kimioterapi dhe rreze. Në disa raste, trajtimi është më i vështirë në trup sesa vetë sëmundja.

Simptomat e kancerit shpesh shfaqen ne formë të çarash ose ënjtje, së bashku me një trashje të lëkurës së duarve. Dora bëhet e ashpër.

Shenjat e tjera paralajmëruese të hershme të kancerit përfshijnë:

Humbje e pashpjegueshme e peshës

Nëse nuk keni bërë ndryshime në dietën tuaj ose mënyrën e jetesës dhe shihni se po humbni një sasi të konsiderueshme të peshës, kjo shpesh është një shenjë e kancerit të zorrës së trashë ose një sërë sëmundjesh të tjera të tretjes. Ajo gjithashtu mund të tregojë një infeksion kanceroz që po ndikon në oreksin tuaj dhe / ose në sistemin e tretjes së trupit tuaj.

Gjakderdhja e tepruar dhe e vazhdueshme

Asnjëherë mos e injoroni zhvillimin e njollave të kuqe në fytyrë, në gjoks, ose gishta. Këto mund të jenë shenja të paralajmërimit të hershëm të leucemisë, të shkaktuara nga trombocitet anormale dhe aktiviteti i qelizave të kuqe të gjakut.

Ndryshimet në thonjtë tuaj

Thonjte janë zbuluar prej kohësh si një tregues i madh i shëndetit tuaj të përgjithshëm, duke zbuluar sëmundje të mundshme, mangësi ushqyese, shqetësime të sistemit të qarkullimit të gjakut dhe më shumë. Nëse gjeni se ka pika nën thonjtë tuaj dhe linja te zeza ose kafe, këto janë të gjitha shenjat e kancerit të lëkurës. Thonjtë e bardhë ose të zbehtë zakonisht tregojnë dështimin e mëlçisë, e cila është simptomë e kancerit të mëlçisë.

Vështirësi ne gëlltitje

Kur kanceri gjendet në zonat e grykës ose ezofagut, qelizat e kancerit do të kenë ndikim në indet delikate që gjenden atje. Kjo do të shkaktojë vështirësi në gëlltitje. Ky është gjithashtu një paralajmërim i hershëm i kancerit të mushkërive.

Dhimbje gjoksi ose kollitje kronike

Ka një numër të kancereve që janë paraqitur fillimisht në formën e dhimbjeve në zonën e gjoksit, kollitjes kronike ose bronkitit, siç është kanceri i mushkërive dhe leuçemia.

Dhimbje barku ose legeni

Ndërkohë që dhimbja e legenit mund të jetë një tregues i shqetësimeve të tjera shëndetësore si sindroma ovarian ose e çrregullimeve të traktit riprodhues, është gjithashtu një shenjë paralajmëruese e hershme për një shumëllojshmëri të kancerit në zonën e barkut duke përfshirë kancerin ovarian.

Gjakderdhje rektale

Si një nga shenjat paralajmëruese të kancerit të zorrës së trashë, gjithmonë duhet të kërkoni këshilla mjekësore. Edhe mund të mos jetë asgjë serioze, por vetëm një mjek mund të përcaktojë shkakun.