Gjykimi për ngjarjet e 27 prillit, seancë e re për të pa amnistuarit

Në Gjykatën Penale në Shkup sot do të vazhdojë gjykimi për ngjarjet e 27 prillit në Kuvendin e Maqedonisë.

Marketing

Rasti ndodhet në fazën përfundimtare dhe sot pritet që mbrojtja të jap fjalët përfundimtare.

Në seancën e kaluar fjalët përfundimtare në më shumë se tre orë i dha avokati i Mitko Çavkovit, Sashko Dukovski. Fjalët përfundimtare do t’i japin edhe avokatët e 16 të akuzuarve tjerë, ndërsa më pas të njëjtën mundësi do ta kenë edhe vetë të akuzuarit.

Procesi gjyqësor filloi në gusht të vitit të kaluar dhe udhëhiqet nga gjykatësja Dobrilla Kacarska, ndërsa përfaqësuese e aktakuzës është Villma Ruskovska. Gjykimi në fillimi nisi kundër 33 personave, ndërsa në pajtim me Ligjin për amnisti u falën gjithsej 15 persona.

Marketing