Grupet parlamentare e shqyrtojnë propozimin e BDI-së për veting, qëndrimet javën e ardhshme

Formim të agjencisë, e obliguar për veting të të gjithë funksionarëve, nga presidenti i shtetit e deri te anëtari në këshillin e komunës, parashikon versioni i parë i ligjit për veting, që BDI-ja dje ua parashtroi grupeve të deputetëve të LSDM-së, VMRO-DPMNE-së dhe grupit të pavarur të deputetëve të VMRO-DPMNE.

Marketing

Partitë e përkrahin vetingun, por megjithatë, së pari dëshirojnë që hollësisht ta shqyrtojnë atë që është propozuar dhe pastaj të dalin me qëndrim për procesin e tërësishëm dhe për atë nëse nevojitet formimi i trupit të posaçëm për veting.

BDI-ja, siç informoi dje në konferencë për shtyp Artan Grubi, i pret komentet e tyre të para gjatë javës së ardhshme. Ai shtoi se shpreson se partitë do të harmonizohen dhe së bashku të parashtrojnë një zgjidhje ligjore, e cila do të përkrahet nga të gjithë.

“Ligji është shumë ambicioz. Me të formohet agjenci me drejtor dhe zëvendës drejtor, si dhe shërbim dhe parashikon kontroll të të gjithë funksionarëve aktualë dhe kandidatëve për funksionarë të ardhshëm në të gjitha pozitat nga presidenti i shtetit deri te anëtari i këshillit të komunës ose anëtarit të këshillit drejtues, deputetit, ministrit, zëvendës ministrit, drejtorit, zëvendës drejtorit, të gjithë prokurorët dhe gjykatësit”, sqaroi dje Grubi.

Zëdhënësi i LSDM-së, Kostadin Kostadinov sot në konferencë për shtyp deklaroi se dje ka marrë informatë se është marrë propozimi i BDI-së, por se ai personalisht nuk e ka shqyrtuar.

Ai theksoi se grupi parlamentar i LSDM-së duhet ta shqyrtojë propozimin dhe të parashtrojë qëndrim dhe përmendi se ai personalisht vlerëson se në këtë moment ka KSHPK, i cili i ka mekanizmat në pajtim me paraqitjen ose sipas informatës së arritur të hapë procedurë dhe të konfirmojë indikacione për ndonjë funksionar të caktuar nëse punon në pajtim me ligjet, e nëse ka dyshime, kjo mëtej të përcillet deri te organet gjyqësore.