Sipas studimeve të shumta, konsumimi aktiv i hudhrës relakson enët e gjakut dhe ul presionin e gjakut.
Është shumë efektive në uljen e niveleve të kolesterolit (LDL).
Ajo forcon sistemin imunitar dhe është e dobishme për trajtimin e infeksioneve.
Është e shëndetshme, ka një shije të mahnitshme dhe mund të kombinohet me gatime të ndryshme.
Nëse hahet e papërpunuar, shkakton erë të keqe dhe urth, por më së shumti varet nga kimia e trupit të individit.
Sado e shëndetshme, ajo mund të shkaktojë probleme shëndetësore në grupin e mëposhtëm të njerëzve:
– Hudhra ka veti natyrale antikoaguluese dhe nuk duhet të kombinohet me ilaçe antikoaguluese – ilaçe që përdoren për trajtimin e problemeve të qarkullimit të gjakut (hollojnë gjakun dhe në këtë mënyrë parandalojnë mpiksjen nga plakja). Dështimi për ta bërë këtë mund të rezultojë në gjakderdhje.
– Nëse jeni duke marrë ndonjë mjekim, nuk duhet të merrni hudhra pa u konsultuar më parë me mjekun.
– Nëse keni probleme me mëlçinë dhe jeni duke marrë terapi, hudhra mund të ulë efektivitetin e saj.
– Personat me stomak të ndjeshëm duhet të shmangin hudhrën pasi është e vështirë për t’u tretur.
– Gjatë shtatzënisë ose ushqyerjes me gji, marrja e hudhrës si ilaç nuk rekomandohet.
– Nëse keni presion normal ose të ulët të gjakut, nuk duhet të hani hudhër çdo ditë. Presioni mund të ulet më tej dhe të shkaktojë komplikime.