Keni probleme me gjumin? Zgjidhja është shumë e thjeshtë

Një studim i fundit, më i madhi i këtij lloji i bërë në Australi, ka zbuluar se të rriturit që preken më shumë nga pagjumësia janë femrat.

Marketing

Sipas mjekëve ka shumë faktorë që ndikojnë, ndër to, stresi dhe aktiviteti i lartë i trurit. Nëse edhe ju hasni të njëjtin problem ka disa zgjidhje të thjeshta që do t’ju vijnë në ndihmë. -Bëjeni dhomën tuaj të rehatshme. Mjaftueshëm të errët dhe të qetë.

-Mos e fikni telefonin dhe pajisjet e tjera elektronike 1minutë para se të shtriheni. Krijojini vetes dhe trurit qetësinë që i nevojitet.

-Nëse nuk arrini të flini në drekë, të paktën përpiquni të krijoni pak orë qetësie vetëm për veten tuaj.

-Bëj ushtrime rregullisht, sidomos në pjesën e parë të ditës që të flesh i qetë natën.

-Limito konsumimin e pijeve të gazuara dhe kafes në mëngjes që metabolizmi të qetësohet.

-Evito dremitjen pak para se të flesh ose ushtrimet fizike