Konsumimi i këtij fruti përshpejton humbjen e peshës

Fruti si avokado është i lartë në yndyrna të ngopura, të cilat ndalojnë shtimin e sheqerit në gjak. Vetëm një gjysmë avokado përmban 10 gram yndyra të shëndetshme.

Marketing

Një studim i publikuar në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë zbuloi se njerëzit që konsumonin avokado në një vakt të ditës ndjeheshin 23% më të kënaqur dhe kishin një dëshirë më të ulët prej 28% për konsum gjatë pesë orëve të ardhshme, krahasuar me njerëzit që nuk konsumonin frutin.

Ndërsa një tjetër studim i 17,567 pjesëmarrësve në sondazhin NHANES në ShBA zbuloi se njerëzit që hanin avokado peshonin më pak, kishin BMI më të ulët dhe yndyrë të ulët të barkut.

Avokadot shpesh shquhen si “super-ushqime” dhe është e lehtë të kuptohet pse. Fruti popullor përmban një shumëllojshmëri të gjerë të ushqyesve, duke përfshirë 20 vitamina dhe minerale të ndryshme.

Ky frut është gjithashtu një burim i madh i fibrave të tretshëm, ideale për të ndihmuar humbjen e peshës, sepse ajo formon një xhel me ushqim në traktin tuaj të tretjes, duke e ngadalësuar atë ndërsa proceson.

Studimet kanë treguar se ky lloj i fibrave mund të ndihmojë në përshpejtimin e humbjes së peshës, pasi ju bën të ndiheni më të plotë për më gjatë.