Kryeministrat bashkëbisedojnë para nisjes së Samitit në Poznan të Polonisë

Kryeministri Zoran Zaev, po qëndron në Poznan të Polonisë, dhe do të marrë pjesë në sesionin plenar të Samitit të Vendeve të Ballkanit Perëndimor, takim ky që rrjedh nga Procesi i Berlinit.

Marketing

Me këtë rast, ai gjatë sesionit plenar, do të mbajë edhe një fjalim ku të do paraqes rëndësinë që ka ky samit për Maqedoninë e Veriut, por edhe për të ardhmen e Evropës, për prosperitetin e përbashkët rajonal.

Në këtë samit do të marrin pjesë edhe përfaqësuesja e lartë e BE-së për Politikë të Jashtme, Federica Mogherini, Komisioneri Evropian për Politika të Fqinjësisë dhe Negociata të Zgjerimit, Johannes Hahn, kancelarja gjermane, Angela Merkel, kryeministrja e Britanisë së Madhe, Theresa May, kryeministri i Francës, Edouard Philippe, si dhe kryeministra të tjerë të shteteve evropiane, përpos atyre të Ballkanit Perëndimor.