Kurc sërish i ftoi qytetarët të votojnë në referendum (VIDEO)

Kancelari austriak Sebastijan Kurc sot përmes një video porosie sërish u bëri thirrje qytetarëve të Maqedonisë që të dalin në votim në referendumin më 30 shtator.

Marketing

“Austria është mike dhe partnere e rëndësishme e Maqedonisë. Shpresoj në rezultat pozitiv nga referendumi, në pjesëmarrje aktive nga qytetarët dhe me këtë, zgjidhje të perspektivës evropiane. Unë nuk mund ta sjell vendimin tuaj, por si mike e Maqedonisë shpresoj në vendim të duhur dhe në zhvillim evropian”, porositi Kurc.

Kancelari austriak të njëjtën porosi e drejtori edhe gjatë vizitës në Maqedoni më 7 shtator. Ai e përshëndeti marrëveshjen e arritur me Greqinë, ndërsa pranimi i saj në referendum, siç theksoi, është një shans i madh për europerspektivat e Maqedonisë dhe për tërë rajonin.

 

Порака од австрискиот канцелар Курц: Се надевам на позитивен резултат од референдумот

„Австрија е важен пријател и партнер на Македонија. Се надевам на позитивен резултат од референдумот, на активно учество од граѓаните и со тоа решение на европската перспектива. Јас не можам да ja донесам вашата одлука, но како пријател на Македонија, се надевам на правилна одлука и на европски развој“. Пријателска порака од австрискиот канцелар Sebastian Kurz.

Publiée par Zoran Zaev sur Jeudi 20 septembre 2018

Marketing