Lind foshnja e parë nga një nënë me mitër të transplantuar nga një donore e vdekur

Foshnja e lindur nga një nënë, që e ksihte mitrën ë transplantuar nga një donore e vdekur, shënon rastin e parë të tillë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Transplanti i organit të uterusit, ka filluar të bëhet kohëve të fundit për t’iu mundësuar femrave, të cilat nuk mund të bëjnë fëmijë, shkruan Dailymail
Mirëpo rasti i foshnjës së lindur në qershor është më i veqant, sepse nëna e saj ka pranuar mitrën e një gruaje të vdekur. Kjo grua ishte pjesë e një eksperimenti hulumtues nga spitali Ohio, në të cilën u përfshinë 10 femra të tjera.

Marketing

“Ne jemi të mahnitur nga rezultati. Foshnja dhe nëna janë shumë mirë më shëndet dhe procesi ka shkuar pa asnjë komplikim”, tha Uma Perni, specialist e maternitetit në spitalin e Ohios.

Me anë të këtij rezultati ne dëshirojmë t’i japim shpresë të gjithë atyre femrave, që për ndonjë arsye patologjike nuk kanë mundësi të lindin fëmijë.

Si pasojë e komplikimeve uterine përafërsisht 1 në 500 gra përballen më infertilitetin.