Meta: Lavdi të përjetshme Kongresit të Manastirit që i dha jetë Alfabetit tonë

Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta, vizitoi Muzeun e Manastirit, pasi këtë të shtunë është 110 vjetori i Kongresit të Manastirit.

Marketing

Ai u është mirënjohës përjetësisht ndaj veprimtarëve të Rilindjes Kombëtare, duke thënë se ata i dhanë zgjidhje një problemi madhor të kulturës kombëtare, Alfabetit të gjuhës shqipe.

“Lavdi të përjetshme Kongresit të Manastirit që i dha jetë Alfabetit tonë dhe përjetësoi gjuhën shqipe”, u shpreh ai në Facebook.

Ja postimi i tij i plotë:
Mirënjohje të përjetshme patriotëve, veprimtarëve dhe përfaqësuesve më të spikatur të Rilindjes sonë Kombëtare, Gjergj Fishta, Mid’hat Frashëri, Luigj Gurakuqi, Ndre Mjeda, Bajo Topulli, Shahin Kolonja, Gjergj Qiriazi, Grigor Cilka, Sotir Peci, Taqi Buda, Nyzhet bej Vrioni dhe Parashqevi Qiriazi, të cilët i dhanë zgjidhje një problemi madhor të kulturës kombëtare, Alfabetit të gjuhës shqipe.
Lavdi të përjetshme Kongresit të Manastirit që i dha jetë Alfabetit tonë dhe përjetësoi gjuhën shqipe.