Mjalti na bën shumë mirë nëse konsumohet në sasitë e duhura.Nektari i bletëve mund të hahet nga të gjithë, në mënyra të ndryshme: mund të lyeni një fetë bukë, një biskotë të thjeshtë, etj. Por, këtu janë disa arsye se pse mjalti është mirë që të konsumohet tani në vjeshtë.
Përfitimet e mjaltit
Ekzistojnë lloje të ndryshme të mjaltit, disa prej të cilave janë veçanërisht të përshtatshme për kushte të ndryshme shëndetësore dhe mund të ndihmojnë në zgjidhjen e disa problemeve, disa prej të cilave mund të shfaqen edhe në dimër. Për alergjitë, mjalti milefiori heq simptomat dhe forcon sistemin imunitar.
Përkundrazi, për problemet që lidhen me infeksionet e traktit respirator, siç është ftohja ose kolla, ne kemi nevojë për mjaltë pylli, një përbërës më i errët se mjalti klasik. Nëse, nga ana tjetër, nëse keni nevojë për më shumë energji, mund të konsumoni lloje të mjaltit si rododendron, i cili gjithashtu ka një efekt qetësues. Për qarkullimin e gjakut, mjalti i gështenjës mund të jetë i dobishëm. Dhe përsëri, mjalti i akacies ka një efekt pozitiv në sistemin e tretjes. Në fund, mjalti i limonit mund të lehtësojë dhimbjet menstruale dhe është gjithashtu një diuretik dhe tretës.
Karakteristikat
Mjalti siguron mesatarisht 304 kalori për 100 gramë dhe 80.3 gramë karbohidrate. Ky produkt është i përbërë nga fruktoza dhe glukoza, por gjithashtu përmban minerale, vitamina, antioksidantë dhe enzima.
Për më tepër, mjalti ka një indeks të ulët glicemik (GI) sesa ëmbëltuesit e tjerë, veçanërisht ato në të cilat fruktoza mbizotëron mbi glukozën dhe për këtë arsye mbetet e lëngshme më gjatë në kohë. Mjalti është i pasur me antioksidantë të dobishëm për luftimin e radikalëve të lirë. Prandaj ngadalëson mekanizmat e plakjes së lëkurës. Kjo është arsyeja pse mjalti është përbërësi themelor i maskave, pastrimeve dhe mbështjellësve që duhen aplikuar në trup dhe flokë.
Atëherë ju duhet vetëm ta shtoni këtë produkt në mëngjes!