NATO: SHBA, 150 bomba automatike në Evropë

SHBA-ja ka sistemuar rreth 150 bomba bërthamore në Evropë. Arma ruhet në pesë shtete – Belgjikë, Gjermani, Itali, Holanda dhe Turqi, theksohet në raportin e NATO-s.

Marketing

Sipas raportit, bombat janë gravituese (B61) dhe parashikohet të shfrytëzohen nga aeroplanët me qëllim të dyfishtë, siç janë F-16. Bombat B61 janë zhvilluar në mesin e viteve të 1960-të dhe ndodhet në bazat evropiane para nënshkrimit të Marrëveshjes për kontroll të armëve mes Uashingtonit dhe Moskës.