Nëse dëshironi të rrisni marrjen e vitaminës E, hani këto ushqime

Vitamina E është një antioksidant i fuqishëm që luan një rol të rëndësishëm në mbrojtjen e qelizave nga dëmtimi oksidativ. Ngrënia e ushqimeve ose suplementeve të pasura me vitaminë E mbështet funksionin e imunitetit dhe promovon shëndetin e flokëve dhe syve. Megjithatë, nëse nuk dëshironi të merrni suplemente ushqimore, më poshtë po theksojmë ushqimet e pasura me vitaminë E që mund t’i përfshini në dietën tuaj.

Marketing

Ushqimet më të njohura të pasura me vitaminë E

Sipas Health Shots, disa nga ushqimet më të njohura që janë të pasura me vitaminë E janë avokado, bajamet dhe perimet me gjethe jeshile si spinaqi.

Avokado: përveç yndyrave të shëndetshme, avokado është një ushqim i pasur me vitaminë E. Ai përmban deri në 40 për qind të nevojave ditore të vitaminave. Falë përmbajtjes së tij antioksidante, ngrënia e avokadove mund të ndihmojë në reduktimin e shenjave të plakjes dhe përmirësimin e elasticitetit të lëkurës.

Farat dhe vaji i lulediellit: Farat e lulediellit janë një burim i shkëlqyer i vitaminës E dhe njihen për vetitë e tyre antioksiduese. Ngrënia e këtyre ushqimeve mund të ndihmojë në mbrojtjen e qelizave nga dëmtimi dhe në mbështetjen e shëndetit të zemrës, shkruan Index.hr, transmeton Klankosova.tv.

Bajamet: Bajamet janë një tjetër burim i shkëlqyer i vitaminës E. Ato mbështesin shëndetin e lëkurës, ofrojnë energji dhe ndihmojnë në ruajtjen e një sistemi të shëndetshëm kardiovaskular. Health Shots rekomandon që të konsumoni një grusht bajame çdo ditë për të përmirësuar shëndetin tuaj të përgjithshëm.

Lajthitë: Këto arra janë të pasura me vitaminë E dhe ofrojnë një dozë të mirë antioksidantësh. Ato mbështesin shëndetin e zemrës, përmirësojnë funksionin e trurit dhe mund të ndihmojnë në uljen e inflamacionit.

Speci i kuq: jo vetëm që specat e kuq janë një burim i shkëlqyer hekuri, por gjithashtu përmbajnë një sasi të madhe të vitaminave C dhe E. Konsumimi i rregullt mund të reduktojë dhimbjet e gjurit, të përmirësojë shëndetin e lëkurës dhe të forcojë imunitetin.

Kikirikët: Kikirikët dhe gjalpi i kikirikut nuk janë vetëm të shijshëm, por janë gjithashtu plot me vitaminë E. Ata mbështesin shëndetin e përgjithshëm të qelizave dhe përmirësojnë funksionin kardiovaskular duke reduktuar stresin oksidativ, transmeton Klankosova.tv.

Spinaqi: Kjo perime me gjethe jeshile nuk është vetëm e pasur me vitaminë E, por ofron edhe lëndë ushqyese të tjera thelbësore si hekuri dhe kalciumi. Spinaqi mbështet shëndetin e syve, forcon imunitetin dhe kontribuon në mirëqenien e përgjithshme.