Njeriu që u godit shtatë herë nga rrufeja, në fund vdekja i erdhi nga diçka tjetër

Thuhet se numri 7 është numër me fat, por Roy Sullivan, me siguri nuk do të pajtohej. Ish rojtari i parkut Kombëtar i Shenandoah ishte me sa duket një dirigjent natyror i energjisë elektrike, i cili u godit nga rrufeja disa herë.
Megjithëse disa dyshojnë në storiet e Sullivan-it, asnjëri nga ta asnjëherë nuk ka qenë dëshmitar i goditjeve, vetëm i pasojave – Libri Guinness i Rekordeve ishin në gjendje t’i verifikonin aq sa për t’i dhënë titullin “Njeriu më i goditur nga rrufeja në botë”

Marketing

Lexoni historinë e tij:

Goditja e parë

Ishte prilli i vitit 1942 dhe Sullivan kishte qenë tashmë në shërbim në park për rreth gjashtë vjet. Ai ishte stacionuar në kullën e zjarrit kur një stuhi shpërtheu. Kulla e re dhe ende nuk kishte të instaluar rrufepritësit kështu që përfundoi duke u goditur shtatë apo tetë herë. Sullivan vendosi të dilte nga atje, por vetëm pak metra pasi u largua nga atje, rrufeja e gjeti atë përsëri. Rrufeja kaloi në këmbën e tij të djathtë nuk i djegur thoin e gishtit të madh, siç kishte rrëfyer ai.

Goditja e dytë

Pothuajse tre dekada më vonë, në vitin 1969, Sullivan po ngiste një kamion të parkut kur rrufeja goditi dy pemë në një anë të rrugës, pastaj u hodh në një pemë tjetër në anën tjetër. Kamioni i Sullivan ishte në mes, me të dy dritaret u rrokullisën. Si rezultat, rojtari humbi vetëdijen dhe shumë shpejt e çoi kamionin jashtë buzë një shkëmbi. Kur erdhi në vete, Sullivan kishte humbur vetullat dhe qerpikët.

Goditja e tretë

Godtija e tretë, një vit më vonë, ndodhi ndërsa Sullivan ishte jashtë detyrës. Ai ishte duke u kujdesur për kopshtin e tij në shtëpi kur rrufeja goditi një transformator aty pranë dhe u hodh në shpatullën e tij, duke e goditur dhe duke e djegur lehtë.

Goditja e katërt

Goditja e katërt e vuri Sulvianin e gjorë në zjarr. “Kishte një shi të butë, por asnjë bubullimë, deri në një goditje të madhe, gjëja më e zhurmshme që dëgjova”, tha ai. ” Flokët e mi ishin në zjarr. Flakët ishin më të larta se gjashtë centimetra. “Për fat të mirë, ai ishte duke regjistruar njerëz në një kamp aty afër, kështu që ai ishte në gjendje të përdorte peshqirët e lagur nga një banjë aty pranë për të shuar flakët.

Goditja e pestë

7 gusht 1973, solli goditjen e pestë. Përsëri, Sullivan ishte në një kamion të parkut, dhe pa retë e stuhisë që po vinin. I vetëdijshëm për historinë e tij të mëparshme, Sullivan u përpoq të largohej nga rrufeja. Sapo ndjeu se ishte jashtë rrezikut, Sullivan u ndal për të vështruar. Gabim i madh. “Unë në fakt e pashë rrufenë dhe ajo po vinte drejt meje” tha ai. Në këtë rast iu dëmtua kyçi i këmbës,

Goditja e gjashtë

Sullivan ishte duke ecur përgjatë parkut në vitin 1976, kur u godit për herë të gjashtë. Ishte kjo një nga shëtitjet e fundit në parkun ku kishte shërbyer pasi u pensionua pesë muaj më vonë.

Goditja e shtatë

Fatkeqësisht, rrufeja e gjeti atë gjithsesi. Më 25 qershor 1977, Sullivan ishte duke peshkuar kur sërish ndeju një goditje të fuqishme. Si pasojë përfundoi në spital duke humbur dëgjimin.

Në rast se po pyesni, shanset për t’u goditur nga rrufeja janë rreth një në 280,000,000. Shanset për t’u goditur nga rrufeja shtatë herë janë 4.15 në 100,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000.

Kur Sullivan vdiq, ishte një plumb që i mori jetën jo një rrufe në qiell. Ai vdiq nga një plagë e shkaktuar vetë në vitin 1983 në moshën 71 vjeçare, mbase i lodhur nga goditjet e vazhdueshme fatale.

Marketing