Pendarovskii: Hristijan Mickoski e konsideron veten pasardhës të Vanço Mihaillovit

Duke folur para qytetarëve të Gjorçe Petrovit, kandidati për president Stevo Pendarovski tha se partia aktuale në pushtet deri më tani ka bërë gabime, por ato kanë qenë individuale dhe pa qëllim të keq. “Por në krahasim me opozitën, gabimet tona janë të vogla”, theksoi ai.

Marketing

“Ne arritëm të lidhim marrëveshje dhe të zgjidhim një problem dekadash me fqinjin tonë jugor. Hymë në NATO, organizatën më të fuqishme ushtarake dhe morëm garancinë e sigurisë. Ne i filluam negociatat me BE-në dhe nuk e humbëm identitetin, e ruajtëm gjuhën tonë”, theksoi Pendarovski dhe shtoi se frenuesit e brendshëm, partia kryesore opozitare për arsye të pakuptueshme kërkon t’i anulojë të gjitha marrëveshjet, të vijë në pushtet dhe t’i shesë popullit mjegull.

Pendarovski në një diskutim me qytetarët është kërkuar të komentojë në lidhje me pretendimin e VMRO-DPMNE-së se Goce Dellçev është bullgar, për të cilën Pendarovski tha se edhe kësaj radhe opozita gënjen.

“Nuk më kujtohet në 20 vitet e fundit që njerëzit e parë të asaj partie politike të kenë thënë të paktën një herë të vërtetën. Pra, nëse dikush ndihet si bullgar apo maqedonas, kjo është një ndjenjë personale dhe nuk ndërhyhet. Por si u deklarua ai? Këtë e shohim nga kërkesat e shumta në kryesinë e tyre, ku më shumë se gjysma e komitetit ekzekutiv kanë pasaporta dhe nënshtetësi bullgare dhe aty shkruajnë se janë nga gjyshërit bullgarë. Pra, për çfarë duan që ne të flasim? Për faktin se gjysma e Komitetit Ekzekutiv janë bullgarë, sepse janë shpallur të tillë, apo për atë që ka ndodhur 120 vjet më parë? Nëse ata bashkëpunëtorët e tij më të afërt në vitin 2024 apo 2020 deklarohen bullgarë, çfarë presim në një kohë kur nuk kishte shtet maqedonas, kur ne nuk mund të shprehnim lirshëm vullnetin tonë? Publiku maqedonas duhet ta dijë se kryetari i partisë kryesore opozitare e konsideron veten pasardhës të Vanço Mihaillovit. Më lejoni të përsëris edhe një herë – kështu që Hristijan Mickoski thotë se Vanço Mihaillov ishte kryetar i VMRO-së historike – kjo është VMRO-ja e sotme. Ishte e njëjta gjë. Nëse ai ndihet si pasardhës i tij, siç është ndjerë Vanço Mihaillov, atëherë është edhe bullgar etnik”, u përgjigj Pendarovski.

Lidhur me deklaratën e kundërshtares së tij kryesore Siljanovska Davkova se nuk e njeh si student, Pendarovski tha se nuk e njeh as ai nga fakulteti juridik.

“Për vetëm një semestër, burri i saj ishte një asistent i vogël.” Për shkak se bashkëshorti i saj nuk i plotësonte kriteret akademike për ngritje në detyrë, për disa muaj u emërua punonjës në bibliotekë në Fakultetin Juridik. Pastaj u largua tërësisht nga fakulteti, iu përkushtua biznesit privat, i dhanë një free shop në kufirin serb dhe u bënë multimilionerë”, përfundoi Pendarovski.

Ai sonte u bëri thirrje banorëve të Gjorçe Petrovit që më 24 prill dhe 8 maj të rrethojnë numrin 1, sepse nëse vijnë në pushtet, me idetë e tyre destruktive, të rinjtë do të largohen edhe më masivisht nga vendi.