Përkujtohet në mbarë botën armëpushimi që i dha fund Luftës së Parë Botërore

Përkujtimet po bëhen në mbarë botën për të shënuar qindvjeçarin e armëpushimit që përfundoi Luftën e Parë Botërore.

Marketing

Në Australi një ceremoni u zhvillua në Përkujtimin e Luftës Kombëtare në Canberra, ndërsa në Adelaide një aeroplan hodhi mijëra letra të kuqe, njofton Klan Kosova.

Në Zelandën e Re, një përshendetje luftarake u zhvillua në kryeqytetin Wellington.

Në Indi, përkujtimet u bënë për 74 mijë trupa të cilët vdiqën duke luftuar në anën tjetër të botës. Ndërsa ceremonia kryesore në Europë do të mbahet në Paris.

Presidenti amerikan, Donald Trump dhe ai rus, Vladimir Putin, do të marrin pjesë në shërbimin e Arc de Triomphe.

Ndërkohë në Mbretërinë e Bashkuar, një seri me ngjarjesh të veçanta po mbahen për të shënuar fundin e luftës të vitit 1914-1918.

“Mësoni nga e kaluara … për fëmijët tanë ‘, tha kryeministri australian, Scott Morrison, i cili foli për rëndësinë e përkujtimit, duke thënë se njerëzit duhet të “mësojnë nga e kaluara në mënyrë që të mund të lundrojmë më mirë me rrymat në ndryshim të kohës sonë, për fëmijët tanë dhe për të ardhmen e brezave “.

Forcat australiane dhe të Zelandës së Re përjetuan humbje të mëdha të trupave në fushatën e Gallipolit të vitit 1915.