Përveç fizikut, 5 gjërat ku gratë dhe burrat ndryshojnë

Ka disa mënyra të dukshme në të cilat dy gjinitë ndryshojnë! Dhe kjo nuk ka të bëjë vetëm me përkatësinë seksuale…Ka disa gjëra të tjera interesante që i bëjnë gratë shumë të ndryshme nga burrat. Njëherësh, janë edhe goxha të habitshme. Mësojini tani!

Marketing

1- Gratë kanë më shumë receptorë humori
Gratë kanë 39% më shumë receptorë të ndjeshëm ndaj molekulave të humorit se burrat, por kanë edhe 55% më pak proteina për t’i transmetuar ato. Kjo mund të tregojë pse gratë vuajnë dy herë më shumë ankthin dhe depresionin se burrat.

2- Gratë negociojnë më rrallë për pagat
Një studim i punëkërkuesve për herë të parë tregoi se burrat negociojnë dhe kërkojnë rroga më të larta se gratë, katër herë më tepër. Ata që kërkuan një pagë më të lartë morën mesatarisht rreth 7.4% më shumë se ata që nuk e kishin kërkuar.

3- Gratë pranojnë mëkate të ndryshme
Sipas një studimi të vitit 2009 bazuar në një hulumtim të katolikëve, gratë kanë më shumë gjasa të pranojnë mëkatet e krenarisë, zilisë ose zemërimit. A jeni një mik i mirë? Sigurohuni që të shmangni disa zakone të këqija që mund t’ju kushtonin një mik ose një marrëdhënie intime.

4-Gratë përdorin rrjetet sociale më shumë se burrat
Burrat kanë tendencë të përdorin aftësitë utilitare më shumë se internetin dhe teknologjinë, ndërsa gratë përfitojnë nga rrjetet sociale për të krijuar njohje dhe shoqëri të reja.

5- Gratë shohin shumë ëndrra me makthe
Bazuar në një studim të ditarëve të ëndrrave, studiuesit zbuluan se gratë kanë më shumë ankthe, të tilla si ndjekja ose humbja e një të dashuri, sesa burrat. Këto ankthe nuk janë arsyeja pse meshkujt flenë më mirë se gratë.