Pse nuk duhet pirë kafe apo çaj nga gotat e plastikës!

Kafja ose çaji kur jemi jashtë shtëpisë më së shpeshti pihet në gota plastike, gjë që nuk është alternativa më e shëndetshme.

Marketing

Edhe kur njerëzit planifikojnë një piknik, shpesh ata përdorin gota ose enë plastike. Edhe në zyra, shumica e njerëzve pinë kafe dhe çaj në gota plastike.
Zakonisht, ne shmangim përballjen me pasojat e dëmshme që përdorim një paketim të tillë, i cili mund të rrezikojë shëndetin e veshkave dhe mëlçisë.

Gotat plastike janë bërë nga bisphenol A dhe polypropylene. BPA përdoret gjithashtu për të bërë shishe dhe paketimin e ushqimit. Këto janë vetëm disa nga pasojat dhe efektet e padëshiruara që ka plastika në trupin tonë. Disa studime kanë gjetur tani se fëmijët e ekspozuar ndaj niveleve të larta të BPA kanë rritur rreziqet e sëmundjeve të zemrës.

Enët plastike të bëra nga BPA çlirojnë kimikate të caktuara kur lëngu i nxehtë derdhet në to. Këto kimikate mund të çojnë në obezitet dhe probleme të tjera shëndetësore.

BPA ndikon drejtpërdrejt në hormone, gjë që rrezikon shëndetin riprodhues dhe shëndetin e trurit. Kjo gjithashtu ndikon në qelizat alfa që janë përgjegjëse për prodhimin e insulinës. Si rezultat, ajo gjithashtu ndikon në nivelin e glukozës në trup.

Nëse gratë shtatzëna janë të ekspozuar ndaj një sasi të madhe BPA, kjo mund të ndikojë në zhvillimin e stomakut të foshnjës.

Përdorimi i plastikës ka një ndikim të madh në shëndetin seksual të njerëzve. BPA ndikon në prodhimin e spermës dhe krijon probleme të fertilitetit. Nga ana tjetër, pirja e çajit nga një gotë plastike ndikon në imunitetin.