Ballina Tech & Auto Pse telefoni ngadalësohet në temperatura të larta dhe si ta mbroni

Pse telefoni ngadalësohet në temperatura të larta dhe si ta mbroni

Por, ekzistojnë disa hapa që mund të merren me qëllim që telefoni të qëndrojë në temperaturë optimale dhe bateria e tij të mos dëmtohet.

Marketing

Këshillat në vijim janë rekomanduar nga roboti virtual, ChatGPT:

Mbajeni larg rrezeve të diellit:

Përpiquni ta mbani telefonin larg rrezeve të drejtpërdrejta të diellit, pas dielli mund ta tejnxeh telefonin dhe bateria të digjet. Ekziston edhe rreziku që ekrani i telefonit të nxehet dhe të pëlcasë.

Rekomandohet që telefoni të mos mbushet shpesh pasi bateria rrezikon ta dëmtojë sistemin operativ. Kur temperaturat janë të larta tentoni të shmangni mbushjen e shpeshtë, pasi kjo mund të çojë edhe në nxehjen e baterisë.

Përdorni shtresën për telefon

Nëse keni një mbulesë (case) për telefon që mundëson mbrojtjen e telefonit nga nxehja e tepërt, përdoreni dhe shpëtojeni pajisjen nga temperatura.

Nëse vini re se telefoni tuaj po reagon ndryshe në temperatura të larta, si zvogëlimi i performancës, ndalojeni rregullisht punën e tij. Kjo do të bëjë që temperatura të ulet dhe mund ta ktheni në punë sapo ta vëreni se është “qetësuar”

Është shumë e rëndësishme që telefonit t’ia pastroni portat dhe hapësirat anash, duke përdorur fshesë të vogël apo pajisje specifike për pastrim të pajisjeve teknologjike. Mbyllja e hapësirave mund të pengojë qarkullimin e ajrit dhe të shtojë nxehjen e pajisjes.

Nëpërmjet këtyre rekomandimeve ju mund ta ruani telefonin nga dëmtimet që mund të shkaktohen nga temperaturat e larta.

Marketing
Exit mobile version