Sanksione ndaj Kinës, në SHBA pritet të ndalohet TikTok-u

Dhoma e Përfaqësuesve ka votuar për të miratuar një sërë masash që ishin të lidhura me faturat më të mëdha të financimit.

Marketing

Votimi përfshin rregulla të reja që mund të parashikojnë ndalimin e TikTok në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, përveç nëse kompania kineze e shet aplikacionin, raporton BBC.

Kjo përfshin gjithashtu sanksione të reja ndaj Kinës, Rusisë dhe Iranit, si dhe dispozita për shitjen e aseteve të ngrira ruse për të gjeneruar të ardhura për Ukrainën.

Vendimi i republikanëve të Dhomës për të përfshirë TikTok si pjesë të një pakete më të madhe ndihme të huaj, ishte një prioritet për Presidentin Joe Biden.