Shqiptarët e Zvicrës dhe “meraku” i tyre për kerret

Kur jemi te mjetet e motorizuara, Zvicrës nuk i nevojitet shumë kohë që të barazojë shifrat: një automjet për kokë banori. Ky vend i zhvilluar e me një standard të lartë jetësor ka një përditshmëri dinamike të jetës që i bën qytetarët të jenë në lëvizje të pandërprerë, shkruan albinfo.ch.

Marketing

Në vitin 2017, në rrugët e Zvicrës kanë qarkulluar 6.1 milionë automjete të motorizuara. Këtu nuk janë regjistruar motorët apo motçikletat.

Zvicra njihet edhe si vend shumë i avancuar sa i përket rrjetit hekurudhorë dhe me 3238 mjete hekurudhore shtrihet edhe në vendbanimet më të largëta malore. Veç kësaj, transporti ajror është po ashtu mjaft i zhvilluar. Ky vend i pasur posedon 3414 avionë apo mjete fluturuese, si dhe 97’430 anije dhe barka personash që qarkullojnë në ujërat e liqeneve të shumtë që ka Zvicra, raporton albinfo.ch.

Kush ka qenë në “Auto-Salon” (Panairi i veturave) në Gjenevë këtë vit, ka parë që prezenca e modeleve, që nga luksozet e deri te modelet më të zakonshme është e madhe. Por viteve të fundit janë shtuar edhe modelet e shumta elektrike dhe interesimi për keto vetura, sidomos ato elitare, është në rritje. Kjo tregon ardhmërinë e veturave dhe deri në vitin 2020 çdo e dhjeta veturë në Zvicër, pritet të jetë veturë elektrike apo një plug-in-Hybrid.

Marketing