Ballina Biznes Sigurimi i jetës: Një e ardhme më e sigurt për veten dhe...

Sigurimi i jetës: Një e ardhme më e sigurt për veten dhe njerëzit për të cilët kujdesemi

A besoni në sigurimin e jetës? Me siguri e dini se ekziston dhe me siguri keni dëgjuar shumë njerëz që pyesin veten “çfarë ofron, a kam nevojë për të”… por a vlen e njëjta gjë për ju? Sigurimi i jetës ekziston për të ofruar mbështetje financiare për njerëzit që kanë më shumë rëndësi për ju, në rast se ju ndodh diçka e keqe. Pra, tani është një kohë e mirë për të menduar për përfitimet e tij dhe për të mësuar për mënyrat se si mund t’ju ndihmojë të mbroni veten, duke ju kursyer gjithashtu fonde të vlefshme.
Shumë shpesh, kur flasim për sigurimin e jetës mendojmë për më të keqen… Por është shumë më tepër sesa thjesht një shumë e caktuar parash që merret pas një ngjarjeje fatale të të siguruarit. Me sigurimin e jetës, ju siguroni jetën tuaj, duke u dhënë kështu siguri të dashurve tuaj në rast aksidenti, por gjithashtu përfaqëson një mundësi për të ndërtuar kapital kur të ardhurat tuaja bien – qoftë fundi i punësimit të rregullt, pensioni apo disa arsye tjetër.
Vitet e fundit, gjithnjë e më shumë njerëz po ndërgjegjësohen për rëndësinë e jetës së tyre dhe barrën financiare që ajo mbart, ndaj vendosin të lidhin një polic sigurimi. Në fakt, tregues i kësaj janë të dhënat nga vendi, të cilat thonë se në vitin 2023 janë mbi 300 mijë persona që kanë sigurime të jetës dhe investimet në sigurimet e jetës vitin e kaluar kanë qenë në nivelin 40 milionë euro, që është 3.4 milionë euro. më shumë se në vitin 2022. .
Kush ka nevojë për këtë? Ka dy lloje njerëzish që NUK kanë nevojë për sigurimin e jetës. Të parët janë të rinj, të mitur që nuk kanë të ardhura financiare dhe detyrime familjare; dhe i dyti janë pensionistët që kanë fituar mjaftueshëm për një pleqëri të qetë dhe për këtë arsye nuk shohin nevojë për sigurim jete. Nëse nuk e njihni veten në asnjë nga këto grupe, atëherë konsideroni se keni nevojë për sigurim jete.
Një dhuratë e qetë dhe e sigurt është platforma më e mirë për një të ardhme të lumtur. Investimi në sigurimin e jetës do t’ju japë mundësinë të planifikoni me qetësi për ditët në vijim, të papenguar nga të gjitha mënyrat se si gjërat mund të shkojnë keq. Dhe nëse gjithçka shkon mirë brenda periudhës së parashikuar të sigurimit, pas skadimit të tij, në rastin e produkteve me komponent kursimi, përfituesit të sigurimit do t’i paguhen para nga sigurimi, i cili nga ana tjetër do të hapë të reja. mundësi për investime.
Kur jeni të sigurt se është koha e duhur për sigurimin e jetës, është koha të zgjidhni ofertën e duhur. Kompanitë e sigurimeve ofrojnë produkte të ndryshme të sigurimit të jetës si politikat tradicionale të sigurimit të jetës, sigurimin e fondeve të përbashkëta, sigurimin me afat të jetës dhe të tjera.
Polica e sigurimit të jetës mund të përshtatet për nevojat individuale të secilit, në varësi të moshës, gjinisë, por edhe dëshirave dhe kërkesave individuale. Lë hapësirë ​​që ju si i siguruar të zgjidhni se si dhe sa dëshironi të siguroni, të investoni paratë tek ju dhe të dashurit tuaj dhe të krijoni kapital për të ardhmen, në një mënyrë alternative.
Ka edhe një gjë tjetër për sigurimin e jetës: sa më gjatë të prisni për ta blerë atë, aq më i shtrenjtë bëhet. Pra, mos i shtyni gjërat, bisedoni me një profesionist dhe merrni vendimin më të mirë të mundshëm për të ardhmen tuaj.

Marketing
Marketing
Exit mobile version