S’ka më TikTok për ministrat dhe zyrtarët e këtij vendi

Belgjika ka ndaluar përdorimin e TikTok-ut për ministrant dhe zyrtarët federalë.

Marketing

Këshilli i Sigurisë Kombëtare shqyrtoi çështjen pas disa kërkesave, duke përfshirë dhe atë të kryeministrit Alexander de Croo, drejtuar shërbimeve të inteligjencës.

Sigurimi Shtetëror ashtu edhe Qendra për Sigurinë Kibernetike të Belgjikës kanë paralajmëruar se “TikTok mbledh një sasi të madhe të dhënash nga përdoruesit, shpesh pa dijeninë e tyre”.

TikTok und të manipulojë lajmet dhe përmbajtjen përmes algoritmeve, thonë autotitete belge.

Marketing